Opći uvjeti poslovanja i korištenja web stranice

Dusty Cat d.o.o.

sjedište tvrtke: Dragočajna 70, 1216 Smlednik

Porezni broj: SI90101898

Matični broj: 9500359000

TRR: SI56 0284 3026 5601 991, Nova Ljubljanska Banka d.d.

e-pošta: info@dustycat.si

Tvrtka je registrirana pri Okružnom sudu u Ljubljani

Opći uvjeti Dusty Cat internet trgovine sastavljeni su u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača (ZVPot), na temelju preporuka HGK i međunarodnih kodeksa za e-poslovanje.

Operater internetske trgovine Dusty Cat (u daljnjem tekstu "Dusty Cat" ili "internet trgovina") je tvrtka Dusty Cat d.o.o., Dragočajna 70, 1216 Smlednik (u daljnjem tekstu "pružatelj").

Korištenjem web stranice slažete se s uvjetima i odredbama važećim u trenutku kupnje (podnošenja online narudžbe), stoga ih molimo da ih pročitate.

Tvrtka Dusty Cat d.o.o. zadržava pravo izmjene općih uvjeta internetske trgovine www.dustycat.si

Vrste korisnika

Pravo na kupnju u internetskoj trgovini Dusty Cat imaju registrirani članovi, ali i gosti koji obave brzu kupnju i ne moraju se registrirati prije kupnje.

Prilikom registracije u internetsku trgovinu posjetitelj dobiva lozinku i korisničko ime s kojima se može prijaviti u internetsku trgovinu. Ako u bilo kojem trenutku korisnik želi promijeniti svoju adresu e-pošte ili lozinku u drugu, može to učiniti pod svojim profilom "moj račun".

Dostupnost informacija

Mrežna trgovina Dusty Cat obvezuje se kupcu u svakom trenutku pružiti sljedeće informacije:

 1. identitet tvrtke (ime i sjedište tvrtke, matični broj),
 2. kontakt podatke koji korisniku omogućuju brzu i učinkovitu komunikaciju (e-mail, telefon),
 3. bitne karakteristike robe ili usluga (uključujući usluge i jamstva nakon prodaje),
 4. dostupnost proizvoda (svaki proizvod ili usluga ponuđena na web stranici trebala bi biti dostupna u razumnom roku),
 5. uvjete isporuke proizvoda ili izvršenja usluge (način, mjesto i rok isporuke),
 6. sve cijene moraju biti jasno i nedvosmisleno određene te mora biti jasno prikazano uključuju li već poreze i troškove prijevoza,
 7. način plaćanja i dostave,
 8. privremena valjanost ponude,
 9. rok u kojem je još moguće odustati od ugovora i uvjeti odustajanja; osim toga, također o tome košta li i koliko kupca vraća proizvod,
 10. objašnjenje žalbenog postupka, uključujući sve informacije o kontakt osobi ili službi za korisnike.

Ponuda proizvoda i cijene

Cijene proizvoda u Dusty Cat online trgovini izražene su u eurima i ne uključuju troškove dostave. Cijene sadrže PDV - obračunat na temelju stavka 1. članka 94. Zakona o porezu na dodanu vrijednost (poduzeće je obveznik PDV-a).

Zbog prirode online poslovanja, ponuda i cijene u Dusty Cat internet trgovini ažuriraju se i mijenjaju često i brzo. Ako artikala nema na skladištu, to je također jasno označeno.

Cijena u Dusty Cat online trgovini je ista za registrirane članove i goste online trgovine. Cijene vrijede u trenutku slanja narudžbe. Cijene vrijede u slučaju plaćanja dolje navedenim načinima plaćanja, pod gore navedenim uvjetima.

Tvrtka Dusty Cat d.o.o. zadržava pravo promjene cijena bez prethodne najave.

Narudžba i cijene

Kupoprodajni ugovor između internetske trgovine Dustycat.si i kupca sklopljen je u trenutku kada Dusty Cat kupcu pošalje prvi e-mail kojim potvrđuje njegovu narudžbu. Od ovog trenutka sve cijene i drugi uvjeti su fiksni i vrijede kako za Dusty Cat tako i za kupca. Kako bi se osigurala točnost dostave odn točnosti podataka, Dusty Cat može nazvati kupca na njegov kontakt telefon. Dusty Cat može odustati od ugovora sklopljenog predajom narudžbe u bilo kojem trenutku, sve do predaje narudžbe kupcu, jer može doći do nepredviđenih problema, raznih problema sa zalihama ili se narudžba ne može realizirati iz nekog drugog razloga. U tom slučaju, kupoprodajna cijena će biti vraćena u onom iznosu u kojem je već primljena.

Ugovor o kupnji (tj. prva e-pošta o statusu narudžbe) elektronički je pohranjen na poslužitelju pružatelja usluge.

Procedura kupnje za pravne osobe je potpuno ista kao i za fizičke, osim što na drugom koraku u košarici označite "Želim račun tvrtke" i unesete potrebne podatke.

Načini plaćanja

Mrežna trgovina Dusty Cat omogućuje sljedeće načine plaćanja:

 • karticom na kraju narudžbe na web stranici
 • bankovnim prijenosom
 • paypal
 • plaćanje pouzećem

Troškovi pakiranja i dostave obračunavaju se prema težini narudžbe i vidljivi su prije slanja narudžbe. U slučaju otkazivanja narudžbe koja je već otpremljena, naknada za otkazivanje iznosi 3,95 eura. Ukoliko kupac naknadno želi promijeniti narudžbu, cijena izmjene je 1,99 eura. U slučaju otkazivanja narudžbe, naknada za otkazivanje iznosi 1,99 eura. U slučaju neisporučenog paketa koji je već poslan, kupac je dužan platiti poštarinu u iznosu od 3,95 EUR.

Ako se paket isporučuje servisnoj postaji ili bilo kojoj drugoj prodavaonici paketa, potonja može naplatiti kupcu naknadu za dostavu paketa i naknadu za kupnju.

Upozorenje: ovi uvjeti te troškovi pakiranja i dostave vrijede samo unutar Republike Slovenije. Za dostavu u druge zemlje troškovi dostave se naplaćuju prema cjeniku dostavljača. Također, kupac snosi eventualne troškove carina u zemljama izvan Slovenije.

Izdavanje računa

Dusty Cat online trgovina nakon uplate odn po isporuci naručenih artikala kupcu se šalje račun u elektroničkom ili fizičkom obliku.

Cijena i svi troškovi vezani uz kupnju navedeni su na računu. Kupac je dužan prije narudžbe provjeriti točnost podataka. Naknadno iznesene primjedbe na ispravnost izdanih računa neće se uvažavati.

Naručite kodove za popust

Kod za popust na narudžbu ili promotivni kod donosi razne pogodnosti pri kupnji putem internet trgovine Dusty Cat. Aktivni kod možete pronaći na naslovnici reklamne poruke, na naslovnici internetske trgovine odn na podstranici opisa svake kampanje. Kod donosi niz pogodnosti, od raznih pogodnosti do popusta na narudžbu ili besplatne dostave. Svaki kod uvijek je vremenski ograničen i mora se iskoristiti unutar tog ograničenog razdoblja, inače je nevažeći. Promotivni kodovi nisu kompatibilni s drugim kampanjama i ne uzimaju se u obzir na već snižene proizvode, čak i ako to nije izričito navedeno u pojedinoj kampanji.

Korištenje koda:

 • Odaberite artikle koje želite kupiti i stavite ih u košaricu.
 • Na prvom koraku online naplate unesite pojedinačni promotivni kod u polje "promotivni kod" i kliknite "potvrdi".
 • Samo jedan promotivni kôd može se koristiti za jednu kupnju
 • Kôd popusta za narudžbu: odnosi se na kupnju proizvoda i ne odnosi se na troškove dostave osim ako nije izričito navedeno da kod za popust za narudžbu pokriva i troškove dostave. Kod za popust ne vrijedi za već snižene proizvode.
 • Kada unesete kod za popust za narudžbu, vrijednost koda za popust za narudžbu automatski se oduzima od cijene vaše narudžbe. Ostaje iznos koji još treba podmiriti.

Odustajanje od naručene robe

U slučaju ugovora na daljinu, potrošač (sukladno članku 43. ZVPot) ima pravo tvrtki u roku od četrnaest (14) dana poslati e-mail na adresu e-pošte (info@ dustycat.si) objavljuje da se povlači iz ugovora bez navođenja razloga za svoju odluku. Povrat primljene robe poduzeću u roku za odustanak smatra se obavijesti o odustajanju od ugovora. Potrošač je dužan vratiti neoštećenu, nekorištenu i neotvorenu robu poduzeću najkasnije u roku od 14 dana od obavijesti o odustajanju od narudžbe, osim ako je roba uništena, oštećena, izgubljena ili mu se smanjila količina bez krivnje potrošača. Potrošač robu vraća na adresu: Dusty Cat d.o.o., Dragočajna 70, 1216 Smlednik. Nakon primitka robe, tvrtka vraća potrošaču sva uplaćena sredstva za vraćene proizvode u skladu sa zakonom. Jedini trošak koji tereti potrošača u vezi s otkazivanjem narudžbe je izravni trošak povrata robe i izvorni trošak slanja naručene robe. Ne prihvaćamo plaćanje otkupnine. Tvrtka može odustati od ugovora sklopljenog predajom narudžbe u bilo kojem trenutku do isporuke narudžbe kupcu. U tom slučaju, kupoprodajna cijena će biti vraćena u onom iznosu u kojem je već primljena.

Potrošač prilikom povrata robe šalje i račun za robu te osobne podatke i transakcijski račun na koji želi primiti vraćenu uplatu. Uplatu ćemo vratiti u roku od 14 dana od primitka obavijesti o odustajanju od ugovora odn u roku od 14 dana od primitka vraćenih proizvoda.

Prilikom odustajanja od ugovora, gdje je korišten promotivni kod ili kod za popust, u obzir se uzima cijena s popustom. Na TRR korisnika vraća se samo uplaćeni iznos.